Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
    Колеги, никой ли не знае за какво иде реч? Днес цял ден се държи перфектно, оставих адаптера включен и телефона на поставката. Точно на прибиране към нас както карах на 5 - та с около 100 км/ч интегратора даде права линия. Сондата работеше. Паркирам колата и интегратора пак се сети да рисува...
    Ами виж размерността по абсцисата - от връх до връх е части от миливолта, което е напрактика права линия ако го гледаш в нормален мащаб. Т.е. тия чупки са по-скоро смущения в сигнала от нещо друго (според моето лаишко мнение)
    Имам спомен, че при мен lambda probe integrators даваха точно прави линии, а колата си върви добре. Но пак ще проверя тия дни, ако не забравя.
    '05 166 V6
    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Без да твърдя, че и това е случая, ще припомня, че интегратор, като чисто математичаско понятие е функция чиято стойност е равна на площта от входните импулси за определен интервал от време.

Примерно ако за даден интервал от време имаме серия от 2 импулса с еднакви продължителности и амплитуди (като абсолютни стойности) но с различни полярности, то изходът на интегратора ще даде нула.

Накратко - в конкретния случай ламбда сондата подава поредица от импулси а интеграторът сумира площите им и така изработва изходно ниво (напрежение), което е пропорционално на амплитудите и продължителностите на входните импулси.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:44.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• И в крайна сметка наред ли са нещата или не? Казвам ви, колеги, върви си когато си иска добре независимо на газ или бензин я карам. Остана да сменя и TPS - а да пробвам и това.
        Алфа...всичко друго е компромис!
        http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
        Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
        Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• На мен ми се струват нормални показанията. Поне сравнявайки ги с показанията на моята.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Ами ще сменя и TPS да видим. Имам от преди време съмнения за него - като вземе да прави тези номера и като че ли педала на газта ми става по-тежък или по-точно казано нещо се опитва да ми върне крака нагоре...Може и да си внушавам..
            Алфа...всичко друго е компромис!
            http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
            Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
            Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Дайте идея откъде да търся Q-2 диф,че в E-bay нещо цената не ме кефи,имаше по евтин но сега няма в наличност и най евтиния е 675 паунда май.
              Също така знаете ли какво означава грешка P0655?
              Last edited by Bobiuzunov; d.m.y г., 20:44.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                Дайте идея откъде да търся Q-2 диф,че в E-bay нещо цената не ме кефи,имаше по евтин но сега няма в наличност и най евтиния е 675 паунда май.
                Също така знаете ли какво означава грешка P0655?
                Неизправност във подгряването на двигателя.Какво точно означава и какво да правиш не знам.
                Дифове продаваше момче от форума по около 1100лв.

---------------
                http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%F6%E8%E0%EB
                Не пречи да се обадиш.
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Да съобщя и тук, понеже не знам кога обявата ми ще види бял свят.
                  Моята 166 претърпя инцидент - удар отдолу в камък и се продава цяла за части. Все още не е свалена от регистрация, ако някой иска да си я оправи. Засегнати са: преден мост, климатик, кулер, радиатор.
                  За повече инфо - на лично, да не кажат, че заобикалям правилата.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Не, че е моя работа, но какво толкова и е станало, че чак за части да върви? Това, което си изредил са дреболии.

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                      Не, че е моя работа, но какво толкова и е станало, че чак за части да върви? Това, което си изредил са дреболии.
                      Ами не баш. За мен няма да е същата кола вече. Ремонтът няма да е под 3000 с частите, а да вкарвам толкова пари в 12-годишна кола, колкото и да е хубава ми е безсмислено.
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• За какво подгряване става въпрос?То всичко си работи и няма светеща лампа?

Comment

• Днес явно сутринта ме срещна някой много як карък,пътувах до Благоевград по работа и спуках гума която нестава за нищо,но изненадите не свършват,прибрах се в Петрич,отивам при гумаджията и колата спря да работи на газ,палиш прехвърля на газ и веднага след това минава на бензин,все едно няма газ,а бутилката е пълна до половината,та ще се ходи до края на седмицата и при газаджия.

Comment

• Колеги помагайте, преди малко се счупи пропката за обезвъздушаване, която е на маркуча за парното.Успях да извадя часта с резбата и сега си търся пропка, обиколих магазините с авточасти в Костинброд но нямаше,кажете дали става и от други модели та през седмицата да търся по моргите.
                            vrati, врати за мазета, монтаж врати

Comment

• Първоначално публикувано от muftata11 Покажи съобщение
                              Колеги помагайте, преди малко се счупи пропката за обезвъздушаване, която е на маркуча за парното.Успях да извадя часта с резбата и сега си търся пропка, обиколих магазините с авточасти в Костинброд но нямаше,кажете дали става и от други модели та през седмицата да търся по моргите.
                              В магазин Евроболт на ъгъла на Раковски и Сливница ще намериш метална. Аз така реших проблема, когато се скъса тази на радиатора.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ето я и обявата, ако някой се интересува:
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=85347

Comment

Working...
                                X